Ózon tisztítás

higiénia vegyszerek nélkül

Információk az ózongenerátor használatáról

Gyakran ismételt kérdések

A technológia alkalmazásának jelentősége az ózon erős fertőtlenítő hatásán alapul. Az ózon aktív oxigénje erős oxidáló tulajdonságának köszönhetően tökéletes a baktériumok, vírusok, gombák és bármilyen fajta mikroorganizmusok szerves és szervetlen vegyületek káros hatásai ellen. Hatékonyan használhatók az ózongépek azokon a területeken, ahol a bakteriális és más szerves szennyeződések és a hozzájuk kapcsolódó szagok megszüntetése alapvető higiéniai követelmény valamint hatékonyan használható még a penész és penészspórák elpusztításában is. Különösen ajánlott azokon a munka területeken, ahol sok ember csoportosul mint például: szállítmányozási területek, szállodák, éttermek, szépségszalonok, egészségügyi intézmények, tornatermek, edzőtermek, iskolák, kórházak, bankok és az élelmiszeripar számos területén (feldolgozás, tárolás, értékesítés). 
Ezenfelül nélkülözhetetlen a takarító cégek számára, pontosan a fentebb felsorolt okok miatt. Ennek az innovatív zöld technológiának segítségével fel lehet váltani a vegyi fertőtlenítést, megőrizve a fenntartható, természetes, tiszta környezetet.

Az ózon egy rendkívül instabil molekula, felezési ideje 20-50 perc,  gyorsan lebomlik kétatomos oxigénre, amely a légkörünk természetes alkotóeleme. Az általunk használt ózongenerátor a folyamat végén az ózon felesleget újra oxigénné alakítja, így a helyiség azonnal használatba vehető.

Az ózon a létező legerőteljesebb vírus -és baktériumölő vegyület, fertőtlenítő hatása többszöröse mint a klóré! Bármilyen ismert káros mikroorganizmust, szerves és szervetlen vegyületek okozta szagot  (pl.: cigarettaszag) eltüntet. Fertőtlenítésre használják azokon a területeken is, ahol a higiéniai követelmények a legmagasabbak. Szagtalanító hatását alkalmazzák szerves eredetű szagok (pl.: bomlás szaga) eltüntetésére és szervetlen vegyületek (oldószer) szagának eltüntetésére is.

Az ózon egy rendkívül instabil molekula, és gyorsan oxigénné bomlik felszabadítva egyetlen oxigénatomot, amely rendkívül reaktív. Ha az ózon kapcsolatba kerül egy illékony szerves vegyülettel mint például a cigarettaszag, a szabad oxigénatom reakcióba lép vele, és eltávolítja, ezáltal teljesen megszünteti a cigaretta által okozott kellemetlen szagot. Előnye még, hogy az illatosítókkal szemben nem csak elfedi hanem teljesen megsemmisíti a füstrészecskéket, végleges hatást váltva ki ezzel.

A hagyományos takarítás, porszívózás önmagában nem szünteti meg a helyiségben lévő allergiát okozó mikron méretű részecskéket, sőt a legtöbb esetben újra belekeveri a levegőbe a kívánttal ellentétes hatást váltva ki ezzel. A helyiségek levegőjében előforduló allergének megszüntetésében az ózon hatékony segítséget nyújt. Az ózon használata megsemmisíti a polleneket, a házi kedvencekről lehulló szőrökben található allergiás tüneteket okozó vegyületeket. A káros vegyületek megszűnnek de a látható szennyeződések, szőrök nem semmisülnek meg. Az ózonkezelés a rendszeres takarítást, porszívózást nem helyettesíti, de tökéletesen kiegészíti azt.

Az ózon minden elő szervezetre hatással van. A kisebb szervezetek már alacsonyabb ózon koncentrációra is érzékenyek. Megfelelő töménységben képes elpusztítani az élősködőket, rovarokat, Mivel az ózon nehezebb az oxigénnél  fokozatosan betölti a padló réseit, a láthatatlan tereket, ezáltal arra kényszeríti az élősködőket hogy elhagyják a kezelt területet.  A rendszeres ózonos kezelés következményeként az állatok nem térnek vissza a számukra kellemetlen környezetbe.

Kezeli a helyiség levegőjét, mélyen behatolva és kitöltve minden területet (matracok, párnák, takarók, szőnyegek, kárpitok, függönyök, műszaki berendezések kezelő felületei, billentyűzet stb.). Az ózon eljut a helyiség összes rejtett zugába és eltünteti a szagokat, baktériumokat, élősködőket. A gépeink rövid idő alatt szavatolják a teljes homogén és higiénikus folyamatot. Az ózongenerátor a folyamat végén automatikusan lebontja az ózont a kezelés után, nem hagyva mást csak tiszta oxigént, így a helyiség azonnal és teljesen biztonságosan használatba vehető, nincs várakozási idő szemben a hagyományos fertőtlenítő módszerekkel pl. amelyek klórt használnak.

A terület nagysága nincs maximalizálva, bármekkora terület kezelhető a megfelelő idő ráfordításával. 

A fertőtlenítés időtartama nagyban függ a helyiség méretétől és szennyezettségétől, de egy 50m2-es terület megfelelő kezelése 15-40 percet vesz igénybe.

Az ózongenerátor működhet folyamatosan, de a vezérlő rendszer előre beállított programokkal segíti, hogy az eszköz pontosan addig működjön amíg megvalósul a kívánt eredmény.

Az ózonos kezelés véglegesen megszünteti a szagokat, elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, de ahhoz hogy ez az állapot tartós legyen mindenképpen szükséges a probléma forrásának pl.: szagok esetében a szagot okozó anyag eltávolítása. A tökéletes eredményhez javasolt először a probléma forrását megszüntetni, majd a kezelést elvégezni.

A kezelés után a szagok nem térnek vissza abban az esetben, ha a szag forrását megszüntetjük.

Amikor az üzemeltető elindítja a ózongenerátort ellenőriznie kell a vezérlő rendszert, amely biztosítani fogja az ózongenerátor hatékony és biztonságos működését. Ez az a tulajdonság ami biztosítja az eszközeink technológiai fölényét a más berendezésekkel összehasonlítva. Az eszközeink szagtalanító hatását igazolhatja egy egyszerű szaglószervi teszt. Tényleges mikrobiológiai értékelést kaphat ha a kezelés után erre használatos minta vevő eszközzel bakteriológiai mintákat vesz és egy analizáló készülékkel elemzi.

Az előírt biztonsági feltételek betartásával az ózongenerátor használata teljesen kockázatmentes. Az ózon a legbiztonságosabb fertőtlenítő anyag, amit napjainkban alkalmaznak. Használat után semmiféle maradványt nem hagy maga után, rövid idő alatt magától is visszaalakul oxigénné  és egyszerűen eloszlik a levegőben, maradandó káros anyagok és a környezet szennyezése nélkül. Az ózonfriss technológia olyan berendezést használ amely már a kezelés folyamatában visszaalakítja az ózont tiszta oxigénné, ezért a helyiség használatba vehető rögtön a kezelést követően és nincs egészségügyi várakozási idő.

Ez a kezelt területtől és a probléma jellegétől függ. Van ahol rendszeres kezelés indokolt: pl.: javasoljuk szállodákban a használatát minden egyes vendég távozása után. Egészségügyi kezelőkben a napi használata segít sterilen tartani a helyiséget. Lakásokban évente 2-3 alkalommal,  főképp a járványos időszakokban ajánlott.

Nem, a rendszer a szagtalanításnak és a fertőtlenítésnek egy környezettudatos módja. A hagyományos takarítást el kell végezni még a kezelés megkezdése előtt. Az ózon fertőtlenítő rendszer nem szünteti meg a  foltokat vagy piszkot, de a levegőt tisztítja, fertőtleníti amire a hagyományos takarítási eljárás nem képes.

Tudományosan bizonyított tény az ózon vírusokra, baktériumokra és szagokra kifejtett pusztító hatása. Az ózon sajátossága a rendkívül magas molekuláris instabilitása, ami azt jelenti, hogy igen rövid idő alatt magától visszaalakul hasznos oxigénné. Az oxidációs folyamat nem hagy hátra káros vegyi anyagokat, szagokat, nem változtatja meg a környezet hőmérsékletét. A mi eszközeink nyújtják kizárólagosan azt a technológiát, amely biztosítja a kezelési folyamat végeztével az ózon azonnali oxigénné alakítását. Így a kezelt területet a folyamat befejeztével biztonságosan használatba vehető. A fertőtlenítő rendszerünk teljesen természetes, környezetbarát, nincs semmilyen káros környezet szennyező hatása.

Nem, az ózon nem okoz kárt a műszaki berendezésekben, szövetekben, bőrkárpitokban, bútorokban, dísztárgyakban, könyvekben vagy festményekben. Az általunk használt rendszer, – használják akár lakossági, vagy ipari területen – abszolút veszélytelen a kezelt helyiségben lévő berendezési tárgyakra.

Nem, az ózon generátor az oxigént alakítja át ózonná és a folyamat végén vissza oxigénné. A fertőtlenítést közvetlenül az oxidáció végzi természetes úton, nem igényel semmilyen vegyi adalékanyagot!

FERTŐTLENÍTÉS, PENÉSZMENTESÍTÉS, SZAGTALANÍTÁS AZ ÓZON EREJÉVEL

100%-osan környezetbarát technológia