Ózonos fertőtlenítés és szagtalanítás rendkívüli helyzetekben

Bejegyzés megosztása

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Az ózon nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen bevethető!

Beázás, árvíz utáni fertőtlenítés

Az életben előfordulhatnak, olyan rendkívüli helyzetek, káresemények amikor a lakás vagy ház teljes fertőtlenítése, szagtalanítása szükséges. Ilyenek káresemények lehetnek például a tűzkár utáni füstszag, beázás okozta dohos szag vagy akár egy áradás ahol a szennyvíz is bekerülhet a lakásba. Ezekben a helyzetekben fokozott és gyors fertőtlenítésre van szükség. 

Az ózonos fertőtlenítés az egyetlen fertőtlenítő eljárás amely 99,9%-os hatékonysággal pusztítja el a helyiségben a kórokozókat és egyidejűleg képes teljesen megszüntetni a kellemetlen szagokat.

Miért az ózon a legtökéletesebb fertőtlenítő megoldás?

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb és többszörösen gyorsabb fertőtlenítő hatású mint a például a klór. Gáz halmazállapota révén eljut a helyiség minden pontjába és véglegesen megszünteti a kellemetlen szagokat és elpusztítja a kórokozókat. 

beázás utáni penész

Tipp: A fertőtlenítést a szennyezés megszüntetése után érdemes elvégezni, még a nagytakarítás, festés előtt. Súlyosabb helyzetekben indokolt lehet a beköltözés előtt közvetlenül egy újabb ózonos kezelés elvégzése.

Tűzkár utáni ózonos füstszagmentesítés

konyhatűz

Már a kisebb tűzkárok esetén is a füstszag vagy égett szag súlyosan beszennyezheti a lakás vagy más épület – tűzkárral nem érintett részeit és a berendezési tárgyakat. Nem csak a textíliák szennyeződnek a füstszaggal, hanem a falak, különösen a tapéták is erősen magukba szívják ezt a kellemetlen szagot.

A füstszag és az égett szag szellőztetéssel maradéktalanul nem, vagy csak nagyon hosszú idő alatt távolítható el.

Ózonos kezeléssel rövid idő alatt és hatékonyan eltávolítható a füstszag illetve az égett szag. Nem szükséges a füsttel szennyezett helyiségek kipakolása, vagy újrafestése. Minél hamarabb megkezdődik a helyiségek füstszagmentesítése, annál rövidebb idő alatt oldható meg a probléma.

Fontos tanács:
A hatékony füstszagmentesítést az alábbi sorrendben tanácsos elvégezni: 

1. Az égett, megrongálódott tárgyak eltávolítása a helyiségből. 

2. A koromszennyezés eltakarítása a tűzzel érintett területről. 

3. Az ózonos füstszagmentesítés elvégzése. 

4. A füstszaggal érintett lakástextíliák nedves tisztítása. 

Tipp: Az ózonos füstszagmentesítés alatt a textilek (függönyök, terítők, ruhaneműk) maradjanak a helyiségben. Az ózon azokból is kivonja a kellemetlen szagot.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy értesülhess legújabb újdonságainkról

Több bejegyzés

Ózon infó

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítőszer

Az ózon rendkívül erős fertőtlenítőszer, mely a gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat.

Ózon infó

Az ózon biológiai hatása

Az ózon rendkívül erős oxidálószer, mely a biológiai molekulaszerkezeteket károsítja, a szerves kötésekben lévő szénatomok kettős kötéseinek megbontásával.