Költözés előtti ózonos fertőtlenítés és szagtalanítás

Bejegyzés megosztása

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Új otthonba költözés után előfordulhat, hogy számunkra kellemetlen, idegen szagokat érzünk még a többszöri takarítás után is. Ennek több oka is lehet. Például az előző lakó dohányzott, házi állatot tartott vagy csak egyszerűen a más, idegen “mikrokörnyezet” okozza. Ezek még egy alapos takarítással sem tüntethetők el, és a kellemetlen szagokat általában a tisztasági festés sem szünteti meg legfeljebb elfedi egy ideig, mert már teljesen “beitta” magát a falakba, padlóba és a épület minden részébe.

Lakásfelújítás előtt is érdemes elvégezni a helyiség teljes ózonos kezelését, hogy az új festés, tapéta, parketta már a fertőtlenített és az penészmentesített felületre kerüljön. Ezáltal nem csak szép de higiénikus is lesz az új környezet! 

Miért ajánljuk a költözés előtti ózonos fertőtlenítést: 

Ha új otthonba költözik, az ózonos fertőtlenítéssel és szagtalanítással végérvényesen eltüntetheti az előző lakó nyomait. Az ózon elpusztít minden mikroorganizmust amit az előző lakó nem vitt magával. Az ózonos fertőtlenítéssel megelőzhetők az idegen mikrokörnyezet által okozott fertőzések és megszüntethetők az idegen szagok. Van olyan ország, ahol az emberek gyakrabban költöznek, ott ez az eljárás teljesen magától értetődő egy költözés előtt.

Miért az ózon a legmegfelelőbb megoldás?

Az ózonos fertőtlenítő eljárás során az ózon eljut a helyiség minden pontjába ezzel egy teljesen higiénikus új környezetet teremt. Az eljárás vegyszermentes, rövid ideig tart, és a kezelés után a helységek azonnal használatba vehetők. Az ózonos kezelés során nem csak a látható – mint pl. a penész -, hanem a nem látható kórokozók is elpusztulnak, valamint az idegen szagok is teljesen megszűnnek.

Tipp: Mindenképpen még a lakásfelújítás előtt tanácsos elvégezni a fertőtlenítést, mert ezzel elkerüljük azt, hogy a festéssel elfedjük az ott lévő mikrokörnyezetet, idegen szagokat ami a későbbiekben újra a felszínre kerülhetnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy értesülhess legújabb újdonságainkról

Több bejegyzés

Ózon infó

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítőszer

Az ózon rendkívül erős fertőtlenítőszer, mely a gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat.

Ózon infó

Az ózon biológiai hatása

Az ózon rendkívül erős oxidálószer, mely a biológiai molekulaszerkezeteket károsítja, a szerves kötésekben lévő szénatomok kettős kötéseinek megbontásával.