Allergén mentes otthon ózonos légtisztítással

Bejegyzés megosztása

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

A lakásban található allergének közül a legtöbben a házi porra érzékenyek. A házi por egyik allergizáló összetevője a poratkák ürülékében található fehérjére, de emellett a levegőben szálló pollenek, tisztítószer maradványok is allergiát okozhatnak. A zárt térben az allergének feldúsulnak és az irritációt okozó részecskék megülve a felületeken a légmozgás hatására újra és újra belekeverednek a levegőbe.

Vigyázat! A penészgomba spórája is  erőteljesen allergizálhat, irritálhatja a szemet, a tüdőt, az orr nyálkahártyáját,  bőrt és a torkot is, még akkor is, ha egyébként nem vagyunk allergiásak. A penészérzékenység hasonló tünetekkel járhat, mint bármilyen más allergia. 

A légzőszervi betegségtől szenvedők, allergiások, legyengült immunrendszerűek, asztmások számára különösen fontos egy allergén mentes higiénikus környezet megteremtése.

Allergének az ágyneműben: Az allergiások számára veszélyforrás az ágynemű is. Az ózonos légtisztító eljárás során az ózon behatol a szövetekbe és semlegesíti az allergéneket. Az ózonos kezelés friss, napon száradt illatot kölcsönöz az ágyneműknek.

Az ózonos légtisztítás hatékonyabb mint a légszűrő berendezések: 

A legtöbb légtisztító berendezés különféle szűrőket (papír, szivacs, stb) használ a levegő szűrésére. Azonban ezek csak a viszonylag nagy méretű allergéneket képesek kiszűrni a levegőből. A szűrő rövid idő alatt telítődik és ezután jelentősen lecsökken a hatékonysága is.

Az ózonos légtisztítással az ózon lebontja és semlegesíti az allergéneket a levegőben és a felületeken is, valamint jelentősen lecsökkenti a poratkák számát a szőnyegekben, kárpitokban és akár az ágyneműkben is.

Fontos! hogy az ózon eljut a szőnyegekbe, kárpitokba, függönyökbe és ágyneműkbe is és azokat is megtisztítja az allergén anyagoktól. A hagyományos légtisztítók erre nem képesek.

Miért az ózon a jó megoldás az allergének megszüntetésére?

A hagyományos takarítás, porszívózás önmagában nem szünteti meg a helyiségben lévő allergiát okozó mikron méretű részecskéket, sőt a legtöbb esetben újra belekeveri a levegőbe a kívánttal ellentétes hatást váltva ki ezzel. Az ózon már egyetlen kezeléssel elpusztítja az allergizáló penészgomba spórákat, jelentősen csökkenti a pollenek irritációt kiváltó hatását és a helyiségekben található poratkák számát is jelentősen csökkenti ezzel komfortosabbá és élhetőbbé téve otthonát.

Miért válassza az ózonfriss technológiát?

Az ózonfriss eljárás után nem szükséges a helyiség szellőztetése ezzel elkerülhető, hogy újabb allergének kerüljenek a helyiségbe. Ezzel hosszabb időre kizárhatja otthonából az allergéneket.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy értesülhess legújabb újdonságainkról

Több bejegyzés

Ózon infó

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítőszer

Az ózon rendkívül erős fertőtlenítőszer, mely a gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat.

Ózon infó

Az ózon biológiai hatása

Az ózon rendkívül erős oxidálószer, mely a biológiai molekulaszerkezeteket károsítja, a szerves kötésekben lévő szénatomok kettős kötéseinek megbontásával.