Ózonos lakásklíma fertőtlenítés

Bejegyzés megosztása

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

A légkondicionálók beltéri egységének belseje (a folyamatos páralecsapódás miatt) hűtési üzem közben nedves, ami kedvező körülményt biztosít a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, és gombák elszaporodásának. 

Ezek a kórokozók kellemetlen szagot áraszthatnak vagy akár súlyos légúti megbetegedéseket okozhatnak. Ezek elkerülése miatt érdemes a berendezést időközönként – a WHO ajánlása szerint évente 2 – 4 alkalommal – fertőtleníteni. 

Vigyázat! A legionella baktérium valós veszély:

A Legionella vízkedvelő baktérium, általában ott fordul elő ahol pangó víz van. A kórokozó megtalálható a háztartási melegvíz-rendszerekben, akár a zuhanyzófejben is. Veszélyes fertőző források a klímaberendezések, szellőzőrendszerek, párásító berendezések. Érintkezhetünk vele, csak a tüdőbe ne jusson! Ha porlasztott formában belélegezzük a léghólyagocskákig jutva atípusos tüdőgyulladást okozhat.

1976-ban, egy ex legionárius gyűlésen, egy szállodában 182 ember betegedett meg, 29-en meghaltak. Az előzményeket vizsgálva a légkondicionáló párásítójában megtalálták a Legionella baktériumot – ami erről az eseményről kapta a nevét.

Az ózon hatékonyan pusztítja el a baktériumokat, ezért a legkiválóbb klímafertőtlenítő!

Miért válassza az ózonos klímafertőtlenítést?

Az ózon a különböző klímatisztító habokkal szemben eljut azokra a részekre is ahová azok nem képesek vagy csak a készülék szétszerelésével érhetők el. Az ózon a föld egyik legerősebb fertőtlenítőszere, ugyanakkor a klímafertőtlenítő spray-kel ellentétben nem tartalmaz allergizáló vegyszereket. Ha az ózon kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penészgombával, szagot okozó elemekkel akkor egyszerűen megsemmisíti azokat. Az ózonos klímatisztításhoz nem szükséges a klímaberendezés szétszerelése, és hatása kiterjed a helyiség minden részére, megakadályozva azt, hogy a kórokozók a helyiség levegőjéből visszatelepedjenek a készülékbe.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Hogy értesülhess legújabb újdonságainkról

Több bejegyzés

Ózon infó

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítőszer

Az ózon rendkívül erős fertőtlenítőszer, mely a gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat.

Ózon infó

Az ózon biológiai hatása

Az ózon rendkívül erős oxidálószer, mely a biológiai molekulaszerkezeteket károsítja, a szerves kötésekben lévő szénatomok kettős kötéseinek megbontásával.